Turbinos (fin)

Turbinos perustettiin v. 2020 tarpeeseen soittaa rokkia kevyellä ja rennolla otteella. Joukko kokeneita soittajia kerääntyi saman katon alle ja alkoi hiomaan kirvestä.

Corona-aika esti keikkailun, mutta antoi mahdollisuuden albumin tekoon, kun huomattiin, että bändillä oli levyllinen omia biisejä. Harjoituksia nauhoitettiin studio -olosuhteissa ja näin saatiin talteen tietty rentous, joka usein levynteossa katoaa. Videoita (myös keikalta) kuvattiin ahkerasti ja ne on nähtävissä bändin Facebook -sivuilla (Turbinos yhtye).

Keväällä 2022 ensialbumi tuli myyntiin, ja keikkailukin on voitiin aloittaa esiintymisiä rajoittaneen epidemian jälkeen. Rento ja rutinoitunut Turbinos soittaa keikoillaan rhythm´bluesin klassikoita sekä omia kappaleitaan tyylinmukaisina versioina.

Bändin soittajat ovat ehtineet soittaa ja vaikuttaa monessa kokoonpanossa:

Juha Kartano, laulu ja huuliharppu, (Kartano/Kulluvaara -duo mm.)

Tema Lampinen, basso ja laulu ( Tuomari Nurmio, Eero Raittinen & Help, Dallas Wayne & Dimlights, Zephyr ym.)

Jassi Takanen, rummut ( Tuomari Nurmio, Agents, Topi Sorsakoski, Badding Somerjoki, Jane Kitto, Pete Gage, Mr. Breathless mm.)

Ykä Putkinen, kitara ja laulu ( Leningrad Cowboys, Teddy & Tigers, Pepe Ahlquist, Eero Raittinen, Jorma Kääriäinen ym.).


DATEEVENT / VENUEADDRESS / CITY
January 28 SaturdayJuttutupa, Helsinki